MINFOS ustvarjamo skupaj z vami že 48. let

Vsak drugi vikend v maju se v Dvorani tržiških olimpijcev v Tržiču na Mednarodnih dnevih mineralov, fosilov in okolja vrsto let srečujemo številni ljubitelji naravne dediščine.

Družijo nas kamni, minerali in skrivnosti zemlje.

Raziskano, neraziskano ter vse tisto, kar slutimo, nekje čaka, da odkrijemo. Obiskovalcem je v času razstave na voljo program, kjer prav vsak najde kaj zanimivega zase. Skupaj lahko pokukamo v dogajanja izginulih svetov in spoznavamo zaklade iz geološke zgodovine naše Zemlje. Z ogledi strokovnih razstav obogatimo znanje in se pogovorimo s strokovnjaki. Največ zanimanja, predvsem med mladimi, je namenjeno izobraževalnim in ustvarjalnim delavnicam.

Stojnice prodajnih razstavljavcev z mednarodno udeležbo iz držav EU, držav bivše Jugoslavije, Pakistana, Rusije, Maroka, daljne Indije, Pakistana in ostalih celin sveta so paša za oči, ponudba predvsem naravnih in obdelanih mineralov je pestra in kvalitetna. Ljubiteljice in ljubitelji nakita lahko na enem mestu najdejo darila za vse priložnosti.

Zanimivo doživetje so vodeni ogledi v Dovžanovo sotesko, ki je zaradi edinstvenega nahajališča paleozojskih kamnin zavarovana kot naravni spomenik, in v Antonov rov v Podljubelj. Vrata za ogled zbirk odprejo tržiške galerije in muzeji.

Tržiški gostinci v času prireditve nudijo gostom domače kulinarične specialitete. Na pokušino in k nakupu domačih dobrot vabijo turistične in ekološke kmetije v okolici.

Zaradi spreminjajočega poteka epidemije in z njo povezanimi omejitvami, vam bomo več informacij sporočili do konca meseca marca.

Dragi prijatelji,
zbiratelji, razstavljavci, prodajalci, ljubitelji – mineralov, fosilov, izdelkov iz dragih in poldragih kamnov ter drugih izdelkov. Vljudno vabljeni k sodelovanju na 48. Mednarodnem sejmu mineralov, fosilov in okolja (48. MINFOS), ki se bo odvijal v soboto 8. in nedeljo 9. maja 2021 v Dvorani tržiških olimpijcev v Tržiču v Sloveniji.

Info: plac.drustvo@gmail.com

Dear friends,
collectors, exhibitors, sellers, amateur collectors of minerals, fossils, precious and semi-precious stone products. We are pleased to invite you to our 48th International Exhibition of Minerals, Fossils and Environment (48th MINFOS) that will take place Saturday, 8 and Sunday, 9 May 2021 in the sports hall (Dvorana tržiških olimpijcev) in Tržič, Slovenia.

Info: plac.drustvo@gmail.com

Chers amis,
collecteurs, exposants, vendeurs, amateurs de minéraux, fossils, produits de pierres précieuses et semi-précieuses et autres. Vous êtes chaleureusement invités à participer à notre 48ème Exposition internationale de Minéraux, Fossils et Environnement (48. MINFOS) qui qura lieu samedi 8 et dimanche 9 mai 2021 dans la salle sportive (Dvorana tržiških olimpijcev) à Tržič, Slovénie.

Info: plac.drustvo@gmail.com

Liebe Freunde,
Sammler, Aussteller, Verkäufer und Liebhaber von Mineralien, Fossilien sowie Erzeugnissen aus Edelsteinen und Halbedelsteinen, herzlich willkommen zur 48. Internationalen Mineralien- und Fossilienbörse MINFOS, die am Samstag, dem 8. und Sonntag, dem 9. Mai 2021 in der Halle Dvorana tržiških olimpijcev in Tržič, Slowenien stattfindet.

Info: plac.drustvo@gmail.com

Pretekle prireditve

ORGANIZATOR

Turistično DRUŠTVO PLAC Tržič
Trg svobode 18, 4290 Tržič
T: +386 (0)41 40 03 80
E: plac.drustvo@gmail.com

www.trzic.info

SOORGANIZATORJA

Občina Tržič in Turistično promocijski in informacijski center Občine Tržič
Trg svobode 18, 4290 Tržič
T: 04 59 71 536, GSM: 051 627 057
E: informacije@trzic.si

www.trzic.siwww.visit-trzic.com

Društvo prijateljev mineralov in fosilov Slovenije
Trg svobode 31, 4290 Tržič
E: drustvopmfs@gmail.com

www.dpmfs.si

PARTNER

Prirodoslovni muzej Slovenije
Prešernova 20, p.p. 290
1001 Ljubljana, Slovenija
E: uprava@pms-lj.si

www.pms-lj.si