Fotografska razstava ob MINFOS-u 2015

Društvo prijateljev mineralov in fosilov Slovenije pripravlja tematsko fotografsko razstavo “Terciarni fosili Slovenije”. Razstava bo za začetek na ogled v Tržiču v razstavnem prostoru “Atrij” v mesecu maju, ob priložnosti 43. MINFOSa – Mednarodnih dnevov mineralov, fosilov in okolja v Tržiču.

Vse zainteresirane avtorje fotografij vabimo, dan nam pošljejo 2-3 najboljše fotografije na temo fosilov na društven elektronski naslov drustvopmfs@gmail.com, najkasneje do 25. aprila 2014. Med prispelimi fotografijami bo izbor za fotografsko razstavo izvedla strokovna žirija, fotografirani primerki morajo biti najdeni v Sloveniji, fotografije pa morajo biti narejene z digitalnim fotoaparatom v polni ločljivosti, ki omogoča povečavo na 40x60cm. (velikost datoteke vsaj 3-4 MB).

Vse stroške s pripravo razstave in razvijanjem fotografij prevzema društvo prijateljev mineralov in fosilov Slovenije. Ob fotografiji bo naveden avtor fotografije in avtor zbirke v kateri se nahaja primerek, zato ob fotografijah obvezno navedite tudi podatkeo fosilu, vključno z lokacijo, starostjo in zbirko.

Verjamem, da je to tudi enkratna priložnost, da primete v roke vaše fotografske aparate in se preizkusite v makro fotografiji nekaterih vaših izjemnih primerkov.

www.dpmfs.si